"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

11 Ιουνίου 2016

Περιβαλλοντική εβδομάδα


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), το σχολείο προέβη σε μικρές δράσεις σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Συγκεκριμένα:
Η Δ΄ τάξη μετάβη στο παραλιακό πάρκο και κατέγραψε τα στοιχεία της χλωρίδας μιλώντας ξεχωριστά για το καθένα από αυτά. Επίσης, σημείωσε τη θέση του πάρκου μέσα στον αστικό ιστό και τη σπουδαιότητα του. Οι μαθητές κράτησαν σημειώσεις και για την κατάστασή του, καθώς μέσα σε αυτό βρέθηκαν αρκετά σκουπίδια, μια πολύ καλή αφορμή για προσωπική ευαισθητοποίηση του καθενός. Εξαιτίας του τελευταίου, οργανωμένοι πλέον, οι μαθητές επέστρεψαν την επόμενη μέρα με γάντια και σακούλες καθαρίζοντας ό,τι μπορούσε να απομακρυνθεί.

 

Μαθητές της Ε΄ τάξης πήραν τη φωτογραφική μηχανή τους και βγήκαν βόλτα στον όμορφο Αστακό, καταγράφοντας τη φύση ενός τόπου που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Από την πληθώρα των φωτογραφιών (αναμένονται κι άλλες) παραθέτουμε ορισμένες των μαθητών Γιάννη Βασιλείου και Μάριου Μάντζαρη, οι οποίοι αποτύπωσαν στον φακό τους τις ομορφιές αλλά και τα κακώς κείμενα όπως τα βρήκαν μπροστά τους.

 
 
 
 
 
 
Η ΣΤ΄ τάξη προέβη σε καθαρισμό του -ομολογουμένως- μεγάλου αύλειου χώρου, ο οποίος είναι γεμάτος με θάμνους και δέντρα. Οι μαθητές του παραρτήματος φαίνεται ότι έδωσαν άλλη αξία στα δέντρα αυτά, στα οποία κρέμεασαν αιώρες και εκμεταλλεύτηκαν τη σκιά τους κατά τις ζεστές τελευταίες ημέρες της χρονιάς. Επίσης, η ΣΤ τάξη επισκέφτηκε και το κοντινό δασύλλιο, γνωρίζοντας από κοντά τον πιο σημαντικό πνεύμονα πρασίνου του τόπου μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: