"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

12 Οκτωβρίου 2016

Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της βίας
και του σχολικού εκφοβισμού, οι μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα προβολή διαδραστικού κινηματογράφου με θέμα "Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό". Στην ταινία, στην εξέλιξη της οποίας παρενέβαιναν οι μαθητές, πρωταγωνιστούσε ο γνωστός ηθοποιός Πάνος Βλάχος. Για την υπόθεση, ο Πάνος συντονίζει μια ομάδα που αποτελείται από παιδιά διαφόρων ηλικιών και εθνοτήτων. Βρίσκονται σε μια μελλοντική κοινωνία όπου το bullying και ο σχολικός εκφοβισμός έχει σχεδόν εξαφανιστεί χάρη στις ενέργειές τους και ένα παγκόσμιο δίκτυο αντιμετώπισης που αποσκοπεί στην νουθεσία και την θεραπεία του θύτη που αντιμετωπίζεται πλέον και αυτός σαν θύμα. Ξαφνικά, έρχονται νέες καταγγελίες θυμάτων bullying από διάφορα μέρη του κόσμου και η ομάδα του Πάνου ετοιμάζεται να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.
Νωρίτερα, στα πλαίσια των ίδιων δράσεων, οι μαθητές των μικρότερων τάξεων παρακολούθησαν αντίστοιχη προβολή με θέμα  "Μαθαίνω ν' αγαπώ τον άνθωπο" στην οποία πρωταγωνιστούσε η Τζένη Θεωνά. Για την υπόθεση, η Ερμίρα και ο φίλος της μαθαίνουν από την Τζένη Θεωνά  γιατί πρέπει να αγαπούν και να βοηθούν τον άνθρωπο, να κάνουν φίλους και να είναι καλοί άνθρωποι. Δείτε το σχετικό trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8S_EI4dUGM8

Δεν υπάρχουν σχόλια: