"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

26 Οκτωβρίου 2016

Διδακτική επίσκεψη της Β΄και της Γ΄ τάξης στην Ακτία Νικόπολη και την Πρέβεζα



Οι μαθητές της Β΄ και Γ'  τάξης επισκέφτηκαν την Νικόπολη της Ηπείρου, την πόλη της Νίκης που ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό Αύγουστο σε ανάμνηση της μεγάλης νίκης του εναντίον του στόλου του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας στη ναυμαχία Ακτίου (30 π.χ.), τη Ρωμαϊκή Νικόπολη που περιβάλλεται από τείχη, συγκροτήματα δημόσιων κτιρίων, υδραγωγείο, ωδείο, θέρμες, νυμφαία, δεξαμενές και ρωμαϊκές βασιλικές. Επίσης επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης που φιλοξενεί τη μόνιμη έκθεση <<Μία ναυμαχία, μία πόλη-μία αυτοκρατορία >>, εκθέματα,  όπως αρχιτεκτονικά μέλη , αγάλματα , βωμούς,  νομίσματα και άλλα μικροευρήματα, αγγεία, πλίνθους και κέραμους, εργαλεία, παιχνίδια, σκεύη καλλωπισμού και κοσμήματα, σαρκοφάγους, τεφροδόχους και κτερίσματα. Στους διαδρόμους οι μαθητές παρατήρησαν σταδιακά την ιστορία της Νικόπολης από την εγκατάλειψή της έως τα νεότερα χρόνια.
Mία ακόμη εκπαιδευτική εκδρομή ήρθε να συμπληρώσει την εκπαίδευση των μαθητών μας. Τους έδωσε την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα στα κτίρια, το λιμάνι ,τα καταστήματα της εποχής εκείνης συγκρίνοντας την με την δική τους εποχή.


Οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης και οι δάσκαλοι που τους συνόδευσαν:
Καρφή Δώρα
Μαγκάκη Αναστασία
Παπακίτσου Παρασκευή
Σαμαντάς Γεώργιος
Τσακμάκη Ζωή














Δεν υπάρχουν σχόλια: